Skjermtolking

Hero Tolk opplever en økt etterspørsel etter skjermtolking, som følge av dette har vi utvidet vårt tilbud til våre kunder og tilbyr derfor tolking via skjerm gjennom plattformen Microsoft Teams. Skjermtolking utføres ved at samtalepartene kobles inn med en link til et digitalt møterom. I et digitalt møterom kan samtalepartene bruke kamera og mikrofon for å gjennomføre samtalen. 

Hero Tolk har lang erfaring med bruk av Microsoft forretningsapplikasjoner, og bruker også Teams i vår interne samhandling, samt i dialog med kunder og leverandører. En samtale via Teams har mange likhetstrekk med hvordan en samtale via Skype gjennomføres. 

Hvordan bestiller jeg videotolkeoppdrag? 

Du kan bestille videotolkeoppdrag via e-post, bestillingsportalen og telefon. Merk at oppdragstype på denne typen oppdrag vil være «Videotolking». 

Hvordan blir jeg med i samtalen? 

Etter at du har fått tildelt tolk til oppdraget vil du motta en e-post fra Hero Tolk med møteinnkalling til Teams-møte. Denne møteinnkallingen kan du legge til i din digitale kalender, eks. Google calendar, MS Outlook, etc.  Møteinnkallingen inneholder en link som du trykker på for å bli med i samtalen. Vi anbefaler at du kobler deg inn i det digitale møterommet et par minutter før samtalen starter, slik at du kan kontrollere at video- og lydinnstillinger er i orden. Ønsker du å invitere flere deltakere til samtalen, eks. brukere eller kolleger, kan dette gjøres på to måter: 1. send møteinnkallingen videre til de deltakerne du ønsker skal bli med i samtalen. 2. send linken til det Teams-møterommet videre til de andre deltakerne. Linken vil du finne i møteinnkalling. 3. send en e-post til post@herotolk.com og be oss legge til deltakere i Teams-møtet 

Må jeg ha PC for å bli med i en Teams samtale? 

Nei, det er ikke nødvendig å ha PC for å bli med i en Teams samtale. Du kan koble inn i samtalen via smarttelefon, nettbrett eller pc. Du er imidlertid avhengig av å ha kamera og mikrofon på enheten din, samt tilgang til internett. Vi anbefaler sterkt at du bruker headset under videtolking, for å unngå unødvendig støy og dårlige lydforhold. 

Må jeg laste ned en app? 

Teams har app for iOS, Android og PC/Mac, men det er ikke nødvendig å laste disse ned for å koble seg inn i samtalen. Du kan også koble deg inn i samtalen via en vanlig nettleser. Vi anbefaler at du bruker nettleseren Chrome eller Edge. 

Vi anbefaler imidlertid at du laster ned appen dersom du vet du kommer til å bruke Teams ofte. 

Last ned Teams appen via Google Play (Android) her!
Last ned Teams appen via App Store (iOS) her!
Last ned skrivebordsversjon av Teams til PC eller Mac her!  

Skjermtolking og bruk av Teams kan være nytt for mange av oss, så ikke nøl med å ta kontakt med Hero Tolk dersom du har spørsmål om hvordan oppdraget skal gjennomføres. 


Del: